Αρχική » Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις και Προκηρύξεις » Ανακοινώσεις » Εξωτερικά Νέα » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

09.06.2020

6ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης - ELSA Greece 2020

 

 

Για έκτη συνεχή χρονιά, πρόκειται να διοργανωθεί στην Αθήνα ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης της ELSA Greece. Ο Διαγωνισμός είναι η μοναδική προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης και για αυτό αποτελεί ετησίως την γιορτή του νέου νομικού κόσμου της χώρας. Στον ΕΔΕΔ από την φετινή χρονιά προσομοιώνονται και οι τρεις δικαιοδοσίες (αστική, ποινική και διοικητική), ενώ μέρος παίρνουν ταλαντούχοι φοιτητές που επιλέγονται από ακαδημαϊκούς των τριών νομικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή).

 

Στήριξη σε αυτό το εγχείρημα παρέχουν σταθερά ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί και καταξιωμένοι δικηγόροι. Μάλιστα, φέτος έχουμε την τιμή ο διαγωνισμός να τελεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης του υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 ο διαγωνισμός αρχικά αναβλήθηκε. Ωστόσο, η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού θα καθοριστεί λίαν συντόμως με βάση τις συνθήκες στη χώρα και την εξεταστική περίοδο των τριών νομικών σχολών.