Αρχική » Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις και Προκηρύξεις » Ανακοινώσεις » Γραμματείας Σχολής Προπτυχιακό » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

18.05.2020

Δυνατότητα παροχής Ακαδημαϊκής Ταυτότητας με ισχύ δελτίου ειδικού εισιτηρίου σε φοιτητές εγγραφόμενους μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων 2020

 

 

Κατόπιν ερωτημάτων που τέθηκαν από τα Α.Ε.Ι. σχετικά με τη δυνατότητα παροχής ακαδημαϊκής ταυτότητας με ισχύ δελτίου ειδικού εισιτηρίου στους φοιτητές που εγγράφονται στα Α.Ε.Ι. μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα :
Οι διευκολύνσεις στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των φοιτητών των Α.Ε.Ι ρυθμίζονται με την περ. γ΄ παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4009/2011 (ΦΕΚ Α’ 195) και την κατ’εξουσιοδότησή του εκδοθείσα ΚΥΑ «Διευκολύνσεις στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των φοιτητών των ΑΕΙ» με αρ. Φ.5/114196/Β3/4-10-2011 (ΦΕΚ Β΄2234), όπως τροποποιήθηκε με την αρίθμ.Φ.593259/Β3/2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’2377) και ισχύει. Σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΚΥΑ Φ.5/114196/Β3/4-10-2011 (ΦΕΚ Β΄2234) : «Δικαιούχοι δελτίου ειδικού εισιτηρίου» : […] 2. Με τη δημοσίευση της παρούσας δικαιούχοι δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου εισαγωγής τους αποκλειστικά και μόνο: […]α) Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη. β) Οι φοιτητές μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. […]»

Ως εκ τούτου, η ακαδημαϊκή ταυτότητα με ισχύ δελτίου ειδικού εισιτηρίου δεν παρέχεται σε φοιτητές που εγγράφονται στα Α.Ε.Ι. και είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι., ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο οικείο Τμήμα (κατατακτήριες εξετάσεις, πανελλήνιες εξετάσεις, κ.α.). Χορηγείται όμως σε φοιτητές που εγγράφονται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων ως κάτοχοι πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων.

 


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ