Αρχική » Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις και Προκηρύξεις » Ανακοινώσεις » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

24.04.2020

"LawVid – 19" Ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός για νομικούς στην εποχή του κορωνοϊούΣτην εποχή του κορωνοϊού η δημιουργική απασχόληση είναι η διέξοδος. Ως αντίβαρο στον εγκλεισμό και ως μια ευκαιρία επανιεράρχησης των αξιών μας, μια ευκαιρία για να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας. Αλλά και για ν΄ αποδείξουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί, χωρίς χρήματα και πολλά μέσα, αλλά με θετική διάθεση.

Με αυτήν την βασική ιδέα, ως αντίδοτο στην αναγκαστική αργία στην οποία λόγω των μέτρων βρίσκονται σήμερα δικηγόροι, δικαστές, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, διοργανώνεται  ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός για νομικούς με θέμα την πανδημία, ο LawVid-19, όπως άλλωστε μαρτυρεί και η ονομασία του.

Παράλληλα με τις ανωτέρω κατηγορίες, αποφασίστηκε ο διαγωνισμός ν΄ ανοίξει και να γίνουν δεκτοί, διαγωνιζόμενοι όμως χωριστά, ως παράλληλος διαγωνισμός, με το ίδιο βέβαια πάντα θέμα, και φοιτητές Νομικής.

Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι και την τελευταία ημέρα ισχύος των μέτρων περιορισμού των  μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση με όλους τους συμμετέχοντες στο θέατρο Ολύμπια, στο παλιό κτίριο της Λυρικής Σκηνής στην οδό Ακαδημίας.

Τα ποιήματα και διηγήματα που θα ξεχωρίσουν θα δημοσιευθούν σε λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ συνέντευξη των νικητών θα δημοσιεύσει η Athens Voice.

Τα έργα των συμμετεχόντων θα κριθούν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από (αλφαβητικά) τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Μ. Ανδριωτάκη, τη διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας δικηγόρο Ε. Βαγενά, τη φιλόλογο Ά. Λαμπαρδάκη, την κειμενογράφο και σπουδάστρια στη Σχολή Δικαστών Ν. Κόλλια, τον π. υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Α. Μπαλτά, τον ποιητή Π. Νιαβή, τον ποιητή και πεζογράφο Κ. Παπαγεωργίου (που ανέλαβε και τον συντονισμό της Επιτροπής), τον δικηγόρο και συγγραφέα Π. Ρίζο, τη δικηγόρο και συγγραφέα Ε. Τροβά, τον ζωγράφο Μ. Χάρο και τον συγγραφέα Χρ. Χωμενίδη.

Τα οργανωτικά έχουν αναλάβει ο δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του διαγωνισμού, μαζί με τον εφέτη Δημήτριο Ορφανίδη, Πρόεδρο του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (ο ΚΕΛΔ στηρίζει επίσημα τον διαγωνισμό) και τον γνωστό δικηγόρο Γιώργο Στεφανάκη, με τη βοήθεια της δικηγόρου και θεατρολόγου Ασημίνας Ξυλά.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στη σελίδα του διαγωνισμού στο facebook (LawVid-19), καθώς και στην ενημερωτική ιστοσελίδα dikastiko.gr, που έχει προσφερθεί ως χορηγός επικοινωνίας.