Αρχική » Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις και Προκηρύξεις » Ανακοινώσεις » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

02.04.2020

Πρόσκληση για επιλογή εξερχόμενων φοιτητών για σπουδές στο πλαίσιο του Swiss European Mobility Programme για το ακ. έτος 2020-2021

 

 

Καλούνται οι  προπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες της Νομικής Σχολής, που ενδιαφέρονται να λάβουν µέρος στο Swiss European Mobility Programme για το ακαδημαϊκό έτος 2020– 2021 (χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο), να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά από  την Δευτέρα 6/4/2020 έως την Παρασκευή 10/4/2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mtabari[at]law.uoa[dot]gr. Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α. http://www.interel.uoa.gr/erasmus/programma-kinhtikothtas-elbetias-eyrophs.html.

 

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών στο «Swiss European Mobility Programme» μέσω διμερών συμφωνιών με Ελβετικά Παν/μια

Στη διαδικασία αιτήσεων και επιλογής μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι φοιτητές που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Προπτυχιακοί φοιτητές: α) πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι τουλάχιστον στο δεύτερο έτος σπουδών τη στιγμή που υποβάλλουν την αίτηση και β) να έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε τουλάχιστον τόσα μαθήματα όσα αντιστοιχούν αριθμητικά σε ένα έτος σπουδών.
  • Οι φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης ή είναι επί πτυχίω, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο αν χρωστούν ικανό αριθμό μαθημάτων, τα οποία να αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 30 Πιστωτικές μονάδες (ECTS credits), ώστε να έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής μαθημάτων από το πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου υποδοχής και αντίστοιχα αναγνώρισής τους στο ΕΚΠΑ.
  • Στο πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας της κινητικότητας απαιτείται η καλή γνώση της επίσημης γλώσσας διδασκαλίας του Πανεπιστημίου υποδοχής (ή άλλης γλώσσας στην περίπτωση που το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα διδασκαλίας για τους αλλοδαπούς φοιτητές του). Για το λόγο αυτό ορίζεται από το Ίδρυμά μας ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο γλωσσομάθειας, το επίπεδο Β2, σύμφωνα με την κλίμακα γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προσοχή: στην περίπτωση που το Ίδρυμα υποδοχής δέχεται φοιτητές με επίπεδο κατώτερο του Β2, αυτό δεν είναι αποδεκτό από το Ίδρυμά μας. Εάν αντιθέτως, η διμερής συμφωνία αναφέρει ως υποχρεωτικό επίπεδο γλωσσομάθειας επίπεδο ανώτερο του Β2 (π.χ. Γ1, Γ2), αυτό το επίπεδο θα αποτελεί προϋπόθεση επιλογής για το συγκεκριμένο Ίδρυμα.

Η πιστοποίηση του επιπέδου γλωσσομάθειας γίνεται αποκλειστικά με την προσκόμιση των αντίστοιχων τίτλων. Οι τίτλοι που γίνονται δεκτοί είναι αυτοί τους οποίους αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ. Φοιτητές που δεν κατέχουν το αντίστοιχο δίπλωμα όταν κάνουν αίτηση προς τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους για μετακίνηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, δεν είναι επιλέξιμοι.

 

Τα συνεργαζόμενα ελβετικά ιδρύματα είναι:

 

Τμήμα

Συνεργαζόμενα

Παν/μια

Κωδικός συνεργαζομένων

Παν/μίων

Υπεύθυνος

Καθηγητής

Από

Προς

Αριθμός φοιτητών σύμφωνα με τη διμερή

Σύνολο

Φοιτητομηνών

Κύκλος

Σπουδών

Νομικής

Universite de Geneve

CH GENEVE 01

ΓΚΟΡΤΣΟΣ

GR

CH

2

12

1,2

Νομικής

University of Fribourg

CH FRIBOUR 01

ΗΛΙΑΔΟΥ

GR

CH

2

20

1,2

 

 

Διαδικασία και κριτήρια επιλογής των φοιτητών

Υποχρεωτικά κριτήρια επιλογής φοιτητών

Στη μοριοδότηση των φοιτητών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα υποχρεωτικά κριτήρια που ακολουθούν κατά σειρά βαρύτητας:

 

Προπτυχιακοί φοιτητές

1. Μέσος όρος βαθμολογίας με βάση την αναλυτική βαθμολογία του φοιτητή μετά την τελευταία εξεταστική περίοδο έως τη στιγμή που κάνει αίτηση για μετακίνηση.

2. Επίπεδο γνώσης της γλώσσας διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο υποδοχής (Β2 ή ανώτερο).

Υποψήφιοι διδάκτορες

1. Βαθμός Πτυχίου

2. Βαθμός Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης

3. Επίπεδο γνώσης της γλώσσας διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο υποδοχής (Β2 ή ανώτερο).
Για την επιλογή υποψηφίων διδακτόρων είναι απαραίτητη η αιτιολογημένη εισήγηση της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, στην οποία θα αναγράφεται το θέμα της διατριβής και θα βεβαιώνεται ότι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο υποψήφιος στο εξωτερικό θα αποτελέσει μέρος της ερευνητικής του εργασίας για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής καθώς και ότι θα προσμετρηθεί στον συνολικό χρόνο των σπουδών του.

Για το έντυπο της αίτησης πατήστε ΕΔΩ.